Skip to content
5% nuolaida pirmiems kartams, kodas: pirmaskartas
5% nuolaida pirmiems kartams, kodas: pirmaskartas
LYTINIAI SANTYKIAI – KIEK JŲ REIKIA ŽMOGUI?

LYTINIAI SANTYKIAI – KIEK JŲ REIKIA ŽMOGUI?

Lytinių santykių kiekio poreikį taip pat sąlygoja ir tokie veiksniai, kaip žmogaus amžius ar sveikatos būklė.

18–29 m. amžiaus žmonių sekso poreikis

Jauni žmonės, kurių amžius svyruoja nuo 18 iki 29 metų, mylisi dažniausiai, nes, kaip rodo tyrimai, sekso poreikis šiame amžiaus tarpsnyje yra didžiausiais. Atlikti tyrimai ir jų metu surinkta medžiaga leidžia teigti, kad jauni žmonės vidutiniškai mylisi 2 kartus per savaitę, o tai atitinkamai būtų apie 112 kartų per metus. Šio amžiaus jaunimas dažnai dar ieško savęs, lengviau leidžiasi į naujas pažintis, kaupia patirtį, todėl ir sekso partnerių skaičius, ir sekso dažnis gali būti aukštesnis, lyginant su kitų amžiaus grupių asmenimis, bei noras išbandyti kuo daugiau erotinių pozų, sekso žaisliukų, bei gundymo priemonių.

30–39 m. amžiaus žmonių sekso poreikis

Pakankamai aktyviu seksualiniu gyvenimu „džiaugiasi“ ir žmonės, kurių amžius svyruoja nuo 30 iki 39 m. Remiantis atliktų tyrimų duomenimis, galima teigti, kad šio amžiaus žmonės vidutiniškai mylisi 1,6 karto per savaitę, o tai atitinkamai būtų 86 kartai per metus. Itin greitas gyvenimo tempas, stresas, didelis dėmesys gimusioms atžaloms, karjeros siekimas ir kiti veiksniai seksą tarsi nustumia į „antrą planą“, todėl jo dažnis gali būti retesnis. Būtina paminėti ir tai, kad žmonės nuo 30 iki 39 m. amžiaus labiau vertina sekso kokybę, o ne kiekybę. Šis faktas išplaukia iš įvairiausių tyrimų rezultatų, sąlygotų respondentų atsakymų.

40–49 m. amžiaus žmonių sekso poreikis

Žmonės, priklausantys 40–49 m. žmonių ratui, palyginus, vis dar yra jauni žmonės, tačiau jų sekso poreikis yra 19,77 proc. mažesnis nei 30–39 m. amžiaus žmonių ir net 38,39 proc. mažesnis nei 18–29 m. žmonių, t. y., vidutiniškai per metus tokios poros mylisi 69 kartus. Mokslininkų teigimu, toks sekso poreikio mažėjimas yra glaudžiai susijęs su žmonių amžiumi bei su juo ateinančiomis sveikatos problemomis: įvairios chroninės ligos itin neigiamai veikia norą mylėtis, o tai tiesiogiai daro įtaką ne tik seksualinio gyvenimo kokybei bet ir sekso dažniui.

50–90 m. amžiaus žmonių sekso poreikis

Rečiausiai besimylinčiai žmonių grupei yra priskiriami asmenys, kuriems yra nuo 50 m. iki 90 m. Taip yra todėl, kad kuo vyresni tampame, tuo mūsų seksualinis potraukis bei sekso poreikis mažėja. Visuomenėje tokia situacija yra norma, todėl vyresnio amžiaus žmonės rečiau kreipiasi į specialistus, susidūrę su jų seksualinį gyvenimą apsunkinančiomis problemomis, bei nekreipia dėmesio į savo seksualumą.
Ankstesnis straipsnis Kas yra BDSM?
Kitas straipsnis Seksas po gimdymo - kada galima?

10% papildoma nuolaida!

Užsisakykite Aistra naujienlaiškį ir gaukite 10% nuolaidą pirkinių krepšeliui!